Naturen

Ramsjön

Ramsjön ligger längst ner i området, en bit längs en skogsväg ifrån Ramsdalsvägen. Det är en liten sjö med sandstrand och grillplats, och det är ofta lugnt och skönt där. Toalett finns också.
Bra för barn!

Tyrestareservatet

Tyresta är ett av de största orörda skogspartierna i Sverige utanför fjällvärlden. Nationalparken omfattar 1.970 hektar,och runt den ligger det skyddande naturreservatet på 2700 hektar.

 

Vandringsslingor
I Tyresta finns totalt ca 5,5 mil med olika markerade leder att följa. Här finns det slingor som passar den promenerande familjen, medan andra passar för dem med skogsvana och som ställer lite högre krav på ansträngning.

 

Caféet & lanthandeln i Tyresta by
Tyresta servering har följande öppettider:
Måndagar stängt
Tisdag – Fredag 9-15
Lördag – Söndag 10-16

Vid större helger och under en del av sommaren kan andra tider gälla. Ring och kolla om du vill vara säker, 08-777 49 35. Tyresta servering håller sommarstängt måndag 18 juli t.o.m. måndag 8 augusti 2011. Under denna period kommer lanthandeln att vara öppen tisdag-söndag kl. 11-17 och sälja glass, dricka och godis.

 

Glass, godis och läsk kan också köpas i lanthandeln som ligger vid stallet i Tyresta by. Lanthandeln är öppen tisdag-söndag kl. 11-15.

 

På helgerna, året runt, hålls grillelden igång och där får du grilla om du handlar korv i lanthandeln.