Protestlista till kommunstyrelsen

Vi har de senaste dagarna fått många samtal, mail och meddelanden via Facebook som rör kommunens planer att bygga tillfälliga bostäder för asylsökande i Ramsdalens närområde. Av den respons vi fått är en klar majoritet negativa till byggandet, varför Byalaget kommer att sammanställa en protestlista som lämnas in till kommunstyrelsen.

Vi har stor respekt för att det finns olika åsikter i den här frågan, och hoppas att de representanter för Byalaget som kommer att gå runt med listor i området också blir väl bemötta. Vi väljer att agera eftersom det ingår i vårt uppdrag att se till områdets bästa och till de boendes önskan, som i det här fallet övervägande har varit att en protest ska lämnas in. Du som vill skriva under protesten gör det, och du som inte vill skriva på avböjer och står därför inte med på listan. Skrivelsen i sin helhet finns att läsa här, och kommer också att delas ut när vi går runt i området så att alla känner till bakgrunden till protesten och kan fatta ett eget beslut om att skriva på eller ej.

I era meddelanden har många bra tankar och synpunkter kommit fram, men det är också tydligt att det finns många frågor och att många boende mår dåligt och är ledsna över situationen. Vi har ännu inte hunnit besvara mailen, men hoppas att alla ska få svar under helgen. Har ni fler frågor eller synpunkter är ni alltid välkomna att maila dem till ramsdalensbyalag@gmail.com.

Kommentera gärna: